Chat with us, powered by LiveChat

7 Slechte gewoontes waardoor je niet afvalt

Wanneer je wilt afvallen kun je meer gaan bewegen en beter letten op je voeding. Vaak denk je dat je goed bezig bent, en toch wordt die weegschaal niet vriendelijker. Vooropgesteld dat zelfvertrouwen, geluk en je goed voelen in je eigen lijf vele malen belangrijker is dan maatje 36, je kunt je onzeker voelen als je lichaam niet bij je past.

Je kunt overdag nog zo je best doen met voldoende groente, salades, veel water en eiwitten, als je ‘s avonds de teugels een klein beetje laat vieren kan dat grotere gevolgen hebben dan je verwacht. Hierbij een aantal slechte gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat je net die laatste kilootjes niet kwijtraakt.

1 Je snackt graag
Dit is ‘m. Je bent de hele dag zooooo goed bezig geweest, dat koekje heb je nu toch wel verdient? Die taart kéék naar je en smeekte je zowat om hem op te eten. De koelkast roept naar je en je merkt dat je er ineens toch wel heel vaak voor staat; op zoek naar een snack. Maak die fout niet. Beloon je zelf (nog) niet. Je maakt juist al jouw vooruitgang ongedaan.

2 Je neemt laat nog cafeïne
Studies hebben aangetoond dat mensen die later naar bed gaan ook vaak een trager metabolisme hebben. Dit is meestal gelinkt aan het feit dat je lichaam voedingsstoffen het meest efficiënt verwerkt terwijl je slaapt. Wanneer je laat op de avond nog cafeïne neemt (frisdrank, koffie) beïnvloed dat de slaapkwaliteit op een negatieve manier. ‘s Morgens cafeïne is wel een aanrader, dat is een boost voor jouw metabolisme. Let je wel op de melk en suiker? 😉

3 Je slaapt niet genoeg
Voortbordurend op de vorige tip, jouw slaap is heel belangrijk! Wanneer je te weinig slaapt kan dat serieuze negatieve invloed hebben op jouw gewichtsverlies. Slecht slapen geeft je gedurende de dag een hoger stressniveau; stress verhoogt het cortisol niveau in jouw lichaam. Met die verhoogde waardes gaat jouw lichaam in de spaarstand en verbrand je minder vet. Niet alleen dat, het houdt zelfs vet vast en slaat het op! Voorkom stress zo veel mogelijk en zorg voor een goede nachtrust.

4 Je beweegt te weinig gedurende de dag
Sporten en bewegen is altijd belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Om die laatste pondjes kwijt te raken is het nuttig om minimaal 30 minuten per dag aan serieuze lichaamsbeweging te doen. Denk aan stevig wandelen, fietsen of joggen. Jouw metabolisme krijgt een boost en je spieren zoeken naar brandstof voor deze inspanning. Goodbye lovehandles!

5 Je zit veel op je smartphone of laptop voor het slapen gaan
Veel onderzoeken hebben al bewezen dat het gebruik van smartphones, tablets of laptops vlak voor het slapen gaan het moeilijker maken in slaap te vallen. Het blauwe licht wat de apparaten uitstralen geeft signalen aan jouw hersenen dat het nog lang geen bedtijd is. Hierdoor slaap je later, wat weer negatieve effecten heeft op jouw gewichtsverlies.

6 Je komt te laat je bed uit
De ochtendzon is een boost voor jouw metabolisme! Wanner je 20 tot 30 minuten van de ochtendzon kunt genieten door een lekkere wandeling of hardloopsessie krijgt jouw vetverbranding een oppepper. Je lichaam is je dankbaar!

7 Je drinkt alcohol omdat je denkt dat je er lekkerder van slaapt
Je zal inderdaad eerder knock-out in je bed belanden na een heerlijke fles wijn, maar echt bevorderlijk voor de slaapkwaliteit is het niet. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het aantal kcal wat er in een goed glas wijn, whiskey of bier zit. Alcohol remt je metabolisme en vertraagt het vetverbrandingsproces. Van wegblijven dus!

We hopen dat je je met deze tips weer lekker in je vel voelt. Beauty starts from within!

Menu