Chat with us, powered by LiveChat

De voordelen van sporten in de ochtend

Waarom sporten in de ochtend zo’n goed idee is. 

In ons drukke leven is het soms lastig om een goede sportsessie in te plannen. Het moment waarop je gaat sporten heeft dan ook veelal te maken met je voorkeuren, je levensstijl en hoe je lichaam aanvoelt gedurende de dag. Er is dan ook geen verkeerde keuze als het gaat om het kiezen van een moment om te sporten. Iedereen is immers anders. Mocht je de mogelijkheid hebben om in de ochtend te sporten, raden wij dit echter wel aan daar sporten in de ochtend vele voordelen met zich meebrengt.

Van onderstaande voordelen worden wij letterlijk gelukkig!

De rust in de ochtend, heerlijk! Je bent net op gestaan, je hoofd is nog lekker leeg en je telefoon staat nog niet roodgloeiend met berichtjes en meldingen. Zen! In de ochtend zal je merken dat je veel minder snel afgeleid bent tijdens het sporten. Jouw dag is net begonnen waardoor je nog niet veel informatie te verwerken hebt en je vrienden en familie zijn ook nog aan het wakker worden. Zonder afleidingen is de kans groter dat je alle aandacht hebt voor jouw workout.

Wanneer je ‘s morgens goed bent begonnen is de kans groot dat je dit de rest van de dag wilt voortzetten. Sporten in de ochtend zet dan ook vaak de toon voor een gezonde dag. Want het voelt toch als een beetje zonde, wanneer je gesport hebt in de ochtend, om vervolgens ongezond te eten de rest van de dag.

Regelmatig sporten is goed voor je energie en zorgt ervoor dat vermoeidheid afneemt. Wanneer je in de ochtend sport zal je je waarschijnlijk gedurende de dag energieker voelen.

Wist je dat lichamelijk actief zijn een natuurlijk middel is tegen stress? Tijdens het sporten maken je hersenen namelijk het ‘’feel-good’’ stofje endorfine aan wat ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt. In de ochtend sporten is dan ook een geweldige manier om je dag op een positieve manier te beginnen. Daarnaast zal je trots zijn op jezelf omdat je de dag lekker actief bent begonnen. Good vibes!

Hoe haal je het beste uit je ochtend workout?

Voor dat je gaat sporten is het belangrijk om je suikerspiegel in balans te krijgen, anders zal je merken dat je energieniveau gedurende je workout steeds lager wordt. Het is dan ook belangrijk om van tevoren een licht ontbijt naar binnen te werken, vol koolhydraten en proteïnen. Deze voedingswaarde zullen je voorzien van energie en zullen je spieren klaarmaken voor de workout. Denk hierbij aan bijvoorbeeld havermout met amandelmelk en blauwe bessen. Na het sporten is het belangrijk om je lichaam te voeden met nogmaals koolhydraten en proteïnen. Denk hierbij aan een smoothie met proteïne poeder, fruit en bijvoorbeeld spinazie.

 

Menu