Chat with us, powered by LiveChat

De belangrijkste verschillen in zonnebrandcrème

Heerlijk, zo’n warm zonnetje in je gezicht. We weten allemaal dat te veel zon schade kan aanrichten, dus is het belangrijk je goed te beschermen met een fijne zonnebrandcrème. Zo voorkom je DNA-schade aan jouw huidcellen, wat kan zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, couperose en een verhoogd risico op huidkanker. Dat willen we natuurlijk niet! Ga je de zon in, investeer dan in goede zonbescherming met SPF. Er zijn 2 belangrijke verschillen in zonnebrandcrème: De fysische of chemische filters.

Wat is nu precies het verschil tussen chemische en fysische filters in zonnebrandcrème?
Het fijne is dat goede zonnebrandcrème beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Je bent met goede zonnebrandcrème dus niet alleen beschermd tegen zonnestralen, maar ook tegen uitlaatgassen, sigarettenrook of de lage luchtvochtigheid op je werk. Een goede dagcrème kan ook SPF bevatten, die jou ideaal beschermt tijdens jouw dagelijkse routine! Als er op jouw potje zonnebrandcrème of gezichtscrème staat dat er oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene of avobenzone staat heb je te maken met chemische filters.

Chemische filters absorberen uv-straling en worden gemakkelijk opgenomen door jouw huid. Bij deze producten zie je geen witte waas na het aanbrengen. Deze zonnebrandcrème smeer je minstens een half uur voor het zonnen op, omdat deze enige tijd nodig heeft om ‘in te trekken’ en te werken. Omdat jouw huid dit type zonnebrandcreme opslurpt, wordt er aangeraden bij een gevoelige huid te kiezen voor een fysische filter.

Wanneer er op jouw zonnebrandcrème of gezichtscrème titaniumoxide of zinkoxide staan geschreven, bevat de crème een fysische filter. Een fysische filter weerkaatst de UV-straling en werkt direct na het smeren. Het is eigenlijk een soort schild tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een fysische filter legt als het ware een klein laagje over jouw huid en trekt niet in de huid. Hierdoor is deze filter beter geschikt als je een gevoelige huid hebt. Dit type zonnebrandcrème is gemakkelijker te verwijderen, maar je zult daardoor ook vaker moeten smeren. Transpiratie, zeewater en wrijving zorgen namelijk dat de crème van jouw huid verdwijnt.

Het is hoe dan ook belangrijk jouw huid gedurende de dag goed te beschermen tegen de zon, dat betekent: smeren, smeren, smeren! Wees nou niet bang dat je met een hoge SPF helemaal niet bruin wordt, er komt altijd een klein beetje uv-straling door de zonnebrandcrème heen. Voor de allerbeste bescherming van jouw huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf (UV, luchtvochtigheid, luchtvervuiling) smeer je elke anderhalf à twee uur jouw huidje opnieuw in. Een theelepeltje is genoeg voor jouw gezicht en zorgt voor de best mogelijke anti-aging bescherming! Wil je jezelf ook van binnenuit beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, ondersteun jouw lichaam dan met de Fountain of Youth beauty supplementen.

Menu