Chat with us, powered by LiveChat

De magie van Spirulina en Chlorella

Misschien heb je wel eens gehoord van deze twee algen, misschien ook niet. Spirulina en Chlorella. Wij kunnen je in ieder geval melden dat wij fan zijn! Wat een geweldige eigenschappen hebben deze kleine algjes, we vertellen je er graag over.

Let’s start at the beginning. Spirulina is al 3,5 miljard jaar oud. Kan je het je voorstellen?! De blauwgroene alg leeft in mineraalrijke meren en wateren en heeft een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Het algje heeft bijvoorbeeld een eiwitgehalte van 60% tot 70% wat stukken hoger ligt dan bijvoorbeeld dat van vlees en soja. Dat is nog lang niet alles, je staat versteld van de wondere eigenschappen van Spirulina:

Spirulina zit boordevol vitamine A, C, E, K en de B-vitamines B1, B2 en B6 welke makkelijk op te nemen zijn door ons lichaam. Het is een bron van vetzuren zoals GLA, DHA en EPA. Deze vetzuren zijn goed voor je hersenen en houden je gewrichten soepel.

Veel van ons hebben een tekort aan mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer en kunnen wel wat hulp gebruiken deze mineralen binnen te krijgen. Spirulina zit er vol mee! Het is rijk aan antioxidanten die belangrijk zijn voor het verwijderen van gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam. Daarnaast kan spirulina helpen bij het in balans brengen van de darmflora en geeft het meer energie bij vermoeidheid. Spirulina is effectief bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die bijvoorbeeld kunnen helpen bij buikkrampen tijdens de menstruatie. Nog niet overtuigd? Dit kleine algje is naast bovengenoemde ook nog eens rijk aan fosfor, chroom, koper, selenium, kalium en zink.

Nog zo’n geweldig wonder is het algje chlorella. Net als spirulina zit deze alg boordevol voedingsstoffen. Van nature komt chlorella voor in meren en rivieren in Zuidoost-Azië en heeft water, warmte en vooral veel zonlicht om te kunnen groeien. Chlorella bevat voornamelijk het omaga-3 vetzuur. Het is rijk aan vitamine A en bevat 1000% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid op 100 gram. Dat is behoorlijk veel! Naast vitamine A is chlorella rijk aan vitamine C, E, B1, B2, B3, B5, B11, B12, eiwitten en antioxidanten.

We hebben krachtige antioxidanten nodig. Tegenwoordig slaan wij veel gifstoffen op in ons lichaam door bijvoorbeeld uitlaatgassen, make-up, schoonmaakmiddelen en chemische stoffen uit onze voeding. Chlorella is net zoals Spirulina effectief bij het ontgiften van jouw lichaam. Het ondersteunt je lichaam bij het opruimen van stoffen die er niet thuishoren. Wil je echt even detoxen? Squeaky Clean zit boordevol chlorella, spirulina en andere antioxidanten om jouw lichaam een boost te geven!

 

Menu