Chat with us, powered by LiveChat

DIY: Bodyscrubs voor verschillende huidtypen

Wie houdt er niet van een zacht, glanzend huidje? Wij sowieso! Scrubben is de perfecte manier om dit voor elkaar te krijgen. Naarmate je ouder wordt vertraagd het celvernieuwingsproces. Bij jonge mensen vernieuwen cellen zich tussen de 20 tot 28 dagen, naarmate je ouder wordt duurt dit langer. Je kan je huid een handje helpen door deze 1 à 2 keer per week te scrubben. Een zelfgemaakte scrub is stukken goedkoper en net zo effectief als de scrubs die je in de winkel kan kopen. We delen dan ook graag wat recepten met je voor het maken van een eigen bodyscrub.

Heb je een gevoelige huid? Probeer deze scrub dan eens!

20 gram havermout
1 theelepel glycerine
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Waarom: Havermout staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Glycerine werkt verzachtend en maakt de huid glad. Maal de havermout in bijvoorbeeld je blender of een hakmolen. Meng de havermout met de glycerine en kokosolie en scrub je huid hiermee.

Ook voor de doffe huid hebben we een fijne scrub in de aanbieding.

50 gram kristalsuiker
50 gram rietsuiker
125 ml kokosolie
125 ml olijfolie

Waarom: De combinatie van kristal en rietsuiker geeft deze scrub zijn exfoliërende eigenschappen. De kokosolie en olijfolie zijn vochtinbrengend en laten je huid stralen. Mix alle ingrediënten in een kom en wrijf de scrub voorzichtig met ronde bewegingen over je droge huid, spoel vervolgens af.

Last but not least: Een zoutscrub om de huid te hydrateren.

120 gram fijn zeezout
120 gram olie olijfolie
5 tot 10 druppels etherische olie naar keuze voor een heerlijke geur.

Waarom: Olijfolie bevat veel antioxidanten zoals vitamine E. Vitamine E zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt en het beperkt de schade die de zon aanricht. Zout is daarnaast goed voor je huid omdat het veel mineralen bevat. Deze mineralen houden je huid gehydrateerd.

Scrub-ze!

 

 

Menu