Chat with us, powered by LiveChat

DIY: Hot oil treatment

Er zijn vele voordelen van het nemen van een hot oil treatment voor je hoofdhuid. Eénmaal per week een treatment zal wonderen doen voor je haar. Je haar zal zachter aan gaan voelen en meer vocht vasthouden waardoor bijvoorbeeld krullend haar minder droog zal zijn en dus ook niet zo zal pluizen. Daarnaast is een hot oil treatment geweldig voor de bloedsomloop en dus voor de haargroei. Een hot oil treatment maak je gemakkelijk zelf, let’s do it!

Stap 1, kies je olie. Mixen kan natuurlijk ook! Er zijn een hele hoop verschillende oliën welke je kan gebruiken, hieronder noemen wij er een aantal:

Jojoba olie: Goed voor vet haar. Maakt je haar zacht zonder het te verzwaren.
Kokosolie: Voor glans en zachtheid. Kokosolie is goed voor alle haartypes en is vooral fijn wanneer je last hebt van roos en een droge hoofdhuid.
Castorolie: Goed voor het verstevigen van je haar. Castorolie is daarom uitermate geschrikt voor dun haar dat snel breekt.
Sesamolie: Goed voor dunner wordend haar.
Olijfolie: Zorgt voor glans, dikte, zachtheid en sterke puntjes. Olijfolie kan gebruikt worden bij alle haartypes.

Heb je je oliën gekozen? Voeg per olie wat druppels samen in een kommetje en warm dit een beetje op, bijvoorbeeld au bain-marie. Zorg ervoor dat de olie niet heet is, maar warm. Masseer de olie met rustige bewegingen in op de hoofdhuid en laat de olie goed intrekken voor minstens 1 uur. Voor een nog intensiever resultaat kan je een nachtje slapen met een plastic douchemuts op. Spoel de treatment uit met je shampoo en verzorg met een conditioner. Glanzende lokken gegarandeerd!

Menu