Chat with us, powered by LiveChat

Feiten en Fabels over rimpels

Rimpels, we krijgen er allemaal op den duur een keer mee te maken, sommige van ons wat eerder dan de ander. Het hoort nou eenmaal bij het ouder worden echter zijn er een aantal dingen die je kan doen om je huid wat te helpen. Omdat er veel verschillende adviezen te vinden zijn en een aantal van deze adviezen niet juist zijn delen we hier graag wat fabels en feiten over het verminderen van je rimpels.

Fabels:
”Liever onder de zonnebank dan in de zon”. We weten allemaal dat de zon huidveroudering veroorzaakt. Het advies dat de zonnebank minder slecht zou zijn in vergelijking met de zon is helaas een fabel. De straling van de zonnebank droogt de huid namelijk uit doordat het de vocht in je huid verdampt, daarnaast vermindert het de kwaliteit van elastine en collageen in de huid zodat je huid leerachtig kan gaan aanvoelen.

”Als de zon niet schijnt hoef ik geen bescherming te gebruiken”. We horen het vaak genoeg, ga je de zon in, lekker naar het strand, smeer je dan vooral goed in! Maar wist je dat zelfs op een bewolkte dag of bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit UVA straling doordringt tot je huid? Gebruik daarom ook op minder zomerse dagen, in de herfst en zelfs in de winter een SPF factor om rimpels minder kans te geven.

Vitamine C helpt bij huid verjonging”. Er zijn een hoop crèmes op de markt waar vitamine C in zit. Nu is vitamine C ontzettend goed voor je lichaam en voor je huid, zo helpt het bij de genezing van wondjes en heeft het zon beschermende eigenschappen. Helaas is er echter geen bewijs dat vitamine C ook daadwerkelijk helpt bij het verjongen van de huid en het verminderen van rimpels.

Feitjes:
”Van fronsen krijg je rimpels!”. Dat klopt! Van fronsen krijg je inderdaad rimpeltjes en daar blijft het niet bij, ook van lachen krijg je kraaienpootjes. Wie veel lacht, fronst of met de ogen knijpt krijgt daar op de lange termijn fijne lijntjes door. Gelukkig is veel lachen gezond voor je lichaam en geest, dus blijft dat vooral doen!

”Van stress krijg je rimpels”. Ons lichaam maakt het stofje collageen aan wat ervoor zorgt dat je huid er jong en mooi uitziet. Collageen is dus belangrijk voor het behoud van een strakke huid. Op het moment dat je stress hebt maakt je lichaam een stofje aan die collageen juist afbreekt, dus hoe meer stress je hebt hoe minder collageen er is om je huid te ondersteunen. Dit heeft als effect dat je meer rimpels krijgt. Hoe lastig het ook is, probeer stress zo veel mogelijk te vermijden!

”Veel slapen is goed voor je huid”. Volgens onderzoek heeft je nachtrust veel effect op de conditie van je huid. Wanneer je weinig slaapt wordt je huid letterlijk sneller ouder doordat er meer hormonen aangemaakt worden welke de huid conditie verslechteren. Hierdoor ontstaat er verslapping van de huid en krijg je dus rimpels.

Menu