Chat with us, powered by LiveChat

Zo verklein je de kans op griep

Misschien heb je het zelf al meegemaakt, of misschien ben je zelf iemand die zich er schuldig aan maakt. Tijdens deze corona pandemie is het haast niet meer mogelijk om even te niezen, te kuchen of in je zakdoek te snuiten zonder boze blikken te vangen of zonder dat iedereen met een boog van 5 meter om je heen loopt. Deels begrijpelijk met alles wat er momenteel in de wereld gebeurd, maar ook weer erg vervelend voor degene die alleen een verkoudheid heeft en zich constant aan het verontschuldigen is ervoor. Met de herfst die begonnen is en de winter die eraan komt liggen zowel griep als verkoudheid op de loer. Daarom hier wat tips om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Wanneer verkoudheid en griep heersen is het belangrijk om voldoende te drinken. Hoe meer je drinkt, des te meer je moet plassen. En laat dat nou net een manier zijn voor je lichaam om afvalstoffen sneller af te voeren.

Het is altijd belangrijk om je weerstand op peil te houden, maar tijdens deze koude maanden is dat extra belangrijk. Eet daarom veel vers fruit en verse groente, die zijn namelijk rijk aan vitamines die bijdragen aan een goede weerstand. Of help je weerstand door extra vitamines te nemen in de vorm van een supplement. Onze Immunebooster Box is perfect hiervoor!

Iets wat we tegenwoordig al steeds vaker doen is regelmatig onze handen wassen met water en zeep. Regelmatig onze handen wassen kan namelijk bijdragen aan het voorkomen van een verkoudheid, griep of zelfs het corona virus.

Ook voldoende slapen is erg goed voor je gezondheid en verkleind de kans op een verkoudheid en griep. Uit onderzoek blijkt dat mensen die minder dan zeven uur slapen een grotere kans hebben om ziek te worden dan mensen die meer dan acht uur slapen. Hop, heerlijk op tijd je bedje in!

Vergeet je woonruimte niet! Hoe fijn voelt het namelijk om buiten even een frisse neus te halen? Creëer dit effect ook door dagelijks je huis te ventileren zodat frisse lucht naar binnen kan komen. Zet de ramen open wanneer je van huis gaat zodat virusdeeltjes zich niet in de woning kunnen ophopen.

Blijf in beweging! Dagelijks lekker in beweging zijn draagt bij aan de gezondheid. Dit bevordert namelijk de stofwisseling en helft zo bij de aanmaak van afweerstoffen.

En last but not least. Zorg dat je warm gekleed naar buiten gaat. Het blijkt dat wanneer je het koud hebt je vatbaarder bent voor virussen. Je lichaam heeft dan namelijk meer energie nodig om warm te blijven waardoor je lichaam besmettingen minder goed tegen kan gaan.

 

Menu