Chat with us, powered by LiveChat

Help! Mijn haar is beschadigd!

Herken je dat, wanneer een bad hair day eerder regel is dan uitzondering en die mooie gezonde lokken ver te zoeken zijn? Geloof ons, wij herkennen dat (helaas) maar al te goed. Droog, beschadigd en pluizig haar zonder volume en glans zijn tekenen dat je haar absoluut wat meer liefde nodig heeft. Wij helpen je graag met wat tips om die lange, sterke en gezonde Rapunzel lokken tevoorschijn te toveren.

We kennen het wel, al die styling tools die je haar op het moment mooi maken maar uiteindelijk ervoor zorgen dat je haar eerder lijkt op dat van een schaap. De föhn, stijltang en de krultang zijn fijn om te gebruiken om je haar in vorm te krijgen echter zorgen deze tools er bij veelvoudig gebruik voor dat je haar beschadigd raakt. Dit heeft als gevolg dat je haar droog wordt, gaat pluizen, niet meer in model te krijgen is en misschien zelfs zowat afbreekt wanneer je er alleen al naar kijkt. Is dit een reden om deze tools niet meer te gebruiken? Zeker niet, maar het is wel slim om het gebruik te beperken voor bijvoorbeeld die ene leuke date of dat leuke feestje op zaterdag.

Tip: Verzorging, verzorging en nogmaals verzorging. Een goede shampoo, conditioner en een herstellend haarmasker kunnen al veel betekenen voor je beschadigde lokken. Wij laten ons masker minimaal één uur intrekken alvorens uit te spoelen. Let bij het uitzoeken van je verzorging wel op de ingrediënten, verzorgingsproducten met parabenen, sulfaten en siliconen kun je het beste vermijden omdat dit juist kan zorgen voor problemen voor je haar en hoofdhuid.

Wil je jouw lokken toch mooi krullen of juist stijlen? Gebruik dan altijd een goede bescherming tegen de hitte en probeer de temperatuur van je styling tool niet te hoog te zetten.

Chemische behandelingen zoals het verven van je haar kunnen je haar nog verder beschadigen wanneer je niet goed oplet op de verzorging van je lokken. De structuur van je haar wordt aangetast en de veerkracht verdwijnt wat kan leiden tot haar dat afbreekt.

Tip: Probeer je haar wat rust te geven tussen je behandelingen door zodat je haar wat tot rust kan komen en het zichzelf, met uiteraard de juiste verzorging, kan herstellen.

Styling tools en chemische behandelingen zijn vanzelfsprekende boosdoeners. Helaas is er nog een boosdoener die veel schade kan veroorzaken aan je lokken. Een boosdoener waar veel van ons erg gelukkig van worden en dan ook zeker niet willen vermijden. We hebben het over de zon en de daarbij horende UV-straling. We weten allemaal hoeveel schade de zon kan veroorzaken aan onze huid. Maar wist je dat ook je haar het zwaar te verduren kan hebben in de zon? De zon kan de kleur en glans van je haar aantasten en neemt ook vocht weg. Wat dan ook weer resulteert in die welbekende droge coupe.

Tip: Zonbescherming voor je haar. Ja zeker, je hoort het goed! Op de markt zijn veel producten te verkrijgen die je haar beschermen tegen de UV-straling van de zon. Ga je een dagje bakken in de zon of lekker de hort op? Gebruik dan zeker een bescherming zodat je lokken net zoals jij kunnen genieten van de zon.

Help je haar van binnenuit!
De juiste verzorging kan je haar een heel eind op weg helpen. Maar voor die gewenste Disneyprinses lokken moet je ook letten op wat je eet. Door bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen zal je haar op den duur sterker en mooier worden. Denk hierbij aan zink wat je kan vinden in bijvoorbeeld linzen, kidneybonen en cashewnoten. Een tekort aan ijzer, zink en biotine kan zorgen voor broos en futloos haar. Om je wat te helpen met het binnen krijgen van de juiste voedingsstoffen hebben wij Silky Hair Affair vol stofjes zoals keratine, zink en biotine. Jouw geluksmoment voor sterk en glanzend haar!

Menu