Chat with us, powered by LiveChat

Hoe vaak moeten we naar de kapper?

“Moét ik mijn haar nu alweer knippen?!”

Raken de uiteinden van je haar de laatste tijd steeds vaker in de knoop? Voelt je haar extreem droog en met name de puntjes van je haar? Zie je ontelbaar veel gespleten puntjes?

Wanneer je op één van bovenstaande vragen ‘’ja’’ kan antwoorden (of misschien wel op allemaal) dan is het waarschijnlijk tijd om een afspraak te maken met de kapper!

Hoe vaak je haar geknipt moet worden heeft te maken met de gezondheid van je haar en hoe beschadigd het is. Gespleten en pluizige puntjes zijn een duidelijk teken dat je haar beschadigd is, maar ook de algehele textuur van je haar kan veel zeggen over de kwaliteit ervan. Wanneer je lokken steeds droger aanvoelen en een haarmasker niet tot nauwelijks effect heeft kan het zo zijn dat je haar zijn elasticiteit is verloren. Blonderen, de stijltang, krultang maar ook de zon kunnen veel schade aanrichten. Probeer je haar dan ook altijd zo goed mogelijk te helpen, zodat te veel schade voorkomen kan worden. Is je haar zo beschadigd, plan dan even een bezoekje in bij de kapper!

Naast de gezondheid van je haar speelt je coupe natuurlijk ook een belangrijke rol in hoe vaak je naar de kapper moet. Denk maar eens aan vrouwen met een strakke korte bob, om dit model zo mooi mogelijk te houden is het aan te raden iets vaker naar de kapper te gaan. Er is een algemene regel om ongeveer 8 tot 12 weken tussen je kappersafspraken te plannen. Dit is vooral een goed uitgangspunt om je haar zo gezond mogelijk te houden, daarnaast is dit voor de meeste haartypes en haarstijlen goed haalbaar. Maar net zoals met het wassen van je haar (de meeste mensen doen dit 2 tot 3 keer per week), kan dit per persoon anders zijn.

We willen allemaal makkelijk haar en de beste manier om dit te behouden is door je haar goed te verzorgen. Geef je hoofdhuid eens een lekkere hot oil treatment en gebruik altijd hittebescherming wanneer je de stijltang, föhn of krultang erbij pakt. Een supplement welke speciaal ontwikkeld is om jouw haar te verzorgen, sterker te maken en vooral ook mooier te maken is daarbij geen overbodige luxe. Denk bijvoorbeeld eens aan onze topper Silky Hair Affair! Of mocht je het lekkerder vinden om dagelijks een snoepje te namen dan is Love At first Bite zeker wat voor jou, met een heerlijke passievrucht smaak!

Menu