Chat with us, powered by LiveChat

Lekker slapen is lekkerder wakker worden

Slapend mooi worden, wie wil dat nou niet? Het klinkt misschien als een sprookje, maar een schoonheidsslaapje werkt echt! Door genoeg slaap te pakken en goed uit te rusten zie je er heel de dag aantrekkelijker uit. Jouw huid geniet er echt van! Verbeter jouw nachtrust en slaap elke nacht als een roos.

Na een lange dag hard werken moet jouw huid ook bijkomen. Tijdens de slaap herstelt de huid zich, het is daarom erg belangrijk jouw huid zoveel mogelijk te ondersteunen. ’s Nachts vindt namelijk de collageenproductie en het cel vernieuwingsproces van jouw huid plaats, dit gebeurt zelfs acht keer sneller dan overdag. Door deze intensieve celvernieuwing ´s nachts is je huidbarrière een stuk kwetsbaarder. Geen overbodige luxe dus om jouw huid extra te verzorgen, vanbinnen en vanbuiten!

Reinig je huid goed voor het slapen gaan en gebruik een hydraterende nachtcrème. Vergeet ook je lippen niet in te smeren met lippenbalsem of vaseline. Slik ter ondersteuning ‘Heroes of the Night’, dit helpt de kwaliteit van jouw huid te verbeteren terwijl je slaapt. De verschillende vitamines in Heroes of the Night zorgen voor celvernieuwing en helpen het herstellend vermogen van de huid. De antioxidanten helpen de huid beschermen tegen oxidatieve UV-schade.

Goed slapen is bovendien belangrijk om al deze processen goed te laten verlopen. De Ashwaganda Root, GABA en PQQ verbeteren de kwaliteit van jouw nachtrust. Tryptofaan worden omgezet in een molecuul genaamd 5-HTP, dat gebruikt wordt om serotonine en melatonine te maken. Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en beïnvloedt de slaap en gemoedstoestand. Melatonine is een hormoon dat betrokken is bij de slaap-waakcyclus.

Op je rug slapen is nog een fijne tip om stralender wakker te worden. Je voorkomt kreukels in je gezicht en je wordt met een gladder huidje wakker. Wanner je veel last hebt van wallen kun je het beste op 2 kussens slapen. Zo lig je wat hoger en wordt overtollig vocht gemakkelijker afgevoerd rond de ogen. Mocht je nou echt geen rugslaper zijn, denk dan eens aan een satijnen kussensloop. Door te slapen op een satijnen kussensloop voorkom je ’s morgens vouwen en kreukels in je gezicht en satijn zorgt ook nog eens voor glanzend haar!

De beste tip om jouw haar zo sterk, glanzend en gezond mogelijk te houden is door het ’s nachts vooral niet los te dragen. Maak een mooie vlecht of draai het in een (losse) knot voordat je gaat slapen. Doe elastiekjes niet te strak en zorg dat je nooit met nat haar gaat slapen. Wil je jouw haar ook van binnenuit beschermen, denk dan eens aan Silky Hair Affair. ‘Silky Hair Affair’ is het beste supplement voor je haar met de perfecte dosering werkzame ingrediënten. Zonder voldoende vitamines en mineralen in je lichaam kunnen je lokken er saai en breekbaar uitzien en kun je zelfs last hebben van haarverlies. Naast Biotine zitten er nog meer belangrijke ingrediënten in ‘Silky Hair Affair’. Eén daarvan is MSM.

MSM helpt jouw lichaam om collageen en keratine te produceren. Beiden zijn essentieel voor het behoud van gezonde lokken. MSM wordt het ‘schoonheidsmineraal’ genoemd omdat het binnen twee weken de dikte van je haar verhoogt. Keratine is bij velen al bekend, het is een structuur eiwit wat zorgt voor gezonde en sterke nagels, een mooie huid en sterk haar. Een ander belangrijk ingrediënt is PABA; een vitamine-achtige stof die de gezondheid van huid, haren en nagels ondersteunt.

Ben je een slechte slaper? Veel factoren kunnen van invloed zijn op slecht slapen. Zeker wanneer je vaak piekert of wakker ligt is het fijn als je wat hulp hebt bij het inslapen. Het kan zelfs zo zijn dat jouw gewoontes ervoor zorgen dat je slechter slaapt. Probeer die gewoontes te veranderen, zodat je beter kunt slapen.

Maak jezelf moe overdag! Sport of beweeg voldoende zodat niet alleen je geest maar ook je lijf moe is wanneer je wilt gaan slapen. Zorg dat je ruim voor je bedtijd hebt gegeten, wanneer je laat op de avond nog een flinke maaltijd naar binnen werkt is jouw lichaam ’s nachts vooral bezig met het verwerken van jouw diner. Let ook op met wat je drinkt. Caffeïne, sterke thee of alcohol zijn boosdoeners voor jouw nachtrust. Met een lekker wijntje op val je wellicht snel in slaap, maar de kwaliteit van jouw slaap gaat drastisch achteruit. Kies liever voor een witte thee, warme melk met honing of warm water met citroen, munt of gember wanneer je ’s avonds nog trek hebt in een warme drank.

Vermijd de televisie, computer of smartphone vlak voordat je gaat slapen. Kies liever voor andere vormen van ontspanning. Een ontspannen slaapritueel kan bestaan uit wat ontspanningsoefeningen zoals yoga, meditatie of intimiteit met jouw partner. Maak het gezellig, steek wat kaarsjes aan en brand een lekkere geurolie. Lavendel is heerlijk om bij in slaap te vallen. Vergeet de kaarsjes uiteraard niet uit te blazen als je heel ontspannen wordt.

Menu