Chat with us, powered by LiveChat

3 Oorzaken voor haaruitval

Het valt niet meer te ontkennen, de herfst is nu toch echt begonnen. Waar we een aantal weken geleden nog heerlijk op ons gemakje in de zon liepen kunnen we nu alleen nog maar schuilen onder een plu of rennen om zo snel mogelijk weer binnen te kunnen zijn. Waar we tijdens de warme dagen nog een lekkere volle haarbos hadden beginnen we nu ook steeds meer haren te verliezen. Je kent het wel, het putje in de douche is na één wasbeurt bedekt met haren, je borstel lijkt wel een bolletje wol en al die rondslingerende haren in huis, verschrikkelijk!  Maar wees niet bang, het hoort er allemaal bij! In de zomer houdt je meer haar vast om je hoofdhuid te beschermen tegen de zon, wanneer deze periode voorbij is laten deze haren ook gewoon weer los. Dus niets om over in paniek te raken gelukkig.

Wist je dat je gemiddeld elke dag zo’n 50 tot 100 haren verliest? Ook in de lente, zomer en winter verlies je zo veel haren per dag. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Merk je echter dat het er toch wel echt veel meer worden dan die 100 haren, dan kan er wel wat meer aan de hand zijn. Laten we samen even kijken naar de meest voorkomende redenen van haarverlies!

Hormoonwisselingen zijn van invloed op de haargroeicyclus. Veel vrouwen ervaren dan ook tijdens of na hun zwangerschap dat ze ineens veel meer haar verliezen dan normaal. Maar ook vrouwen in de overgang kunnen hier last van hebben en vrouwen die lijden aan PCOS (Polycysteus Ovarium Syndroom) hebben vaak last van overmatig haaruitval. Dit heeft te maken met de aanmaak van mannelijke hormonen, die er op hun beurt voor zorgen dat de haargroeicyclus verkort wordt.

Het is niets nieuws dat stress slecht is voor je gezondheid, het kan er zelf toe lijden dat je haar letterlijk uitvalt van al die zorgen aan je hoofd! Ook dit heeft weer te maken met de aanmaak van mannelijke hormonen bij stress. Probeer dan ook zo veel mogelijk stress te voorkomen. Maak bijvoorbeeld zo nu en dan eens een wandeling!

Wist je dat een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen kunnen zorgen voor haarverlies? Denk hierbij aan vitamine C, vitamine B12 en bijvoorbeeld ijzer. Het klinkt dan ook logisch maar zorgen dat je genoeg voedingsstoffen op een dag binnenkrijgt is dan ook belangrijk als je wilt dat je haar lekker vol blijft. Nu is het vaak makkelijker gezegd dan gedaan en een beetje hulp is dan ook zeker welkom. Ons supplement Silky Hair Affair zit boordevol ingrediënten om jouw haar extra te voeden en zo gezond mogelijk te krijgen!

In de meeste gevallen is haaruitval niet ernstig, maar in sommige gevallen kan het wijzen op een onderliggende ziekte. Als er plotseling sprake is van veel haarverlies en het gepaard gaat met andere klachten, is het verstandig om je huisarts te raadplegen.

Menu