Chat with us, powered by LiveChat

Poly.. hoe? Polypodium Leucotomas uitgelegd

We leggen je in deze blog graag in het kort uit wat Polypodium Leucotomos is zodat jij weet waarom wij zo dol zijn op deze plant!

In Midden en Zuid-Amerika groeit een varensoort, de Polypodium Leucotomos welke voorkomt in tropische en subtropische regio’s. Van oudsher wordt deze plant gebruikt in de traditionele geneeskunst, met name om de huid te verzachten en te beschermen. In de wetenschappelijke literatuur is beschreven dat deze varenplant vol antioxidanten zit welke de huid kan beschermen tegen schade van UV-straling en vrije radicalen, zowel op korte als op lange termijn.

Vroeg onderzoek suggereert dat het nemen van een Polypodium leucotomos-extract vóór blootstelling aan de zon roodheid van de huid en tekenen van huidbeschadiging kan verminderen. Polypodium Leucotomos kan evenals goed helpen wanneer je een wat rode geïrriteerde huid hebt, dit daar het ontstekingsremmend werkt. De wortelstokken van de plant worden gebruikt ter voorkoming van bepaalde huidaandoeningen zoals zonnebrand, eczeem, vitiligo, psoriasis en huidkanker. Al hoewel verder onderzoek nodig is naar deze plant, kunnen we nu al veel positiefs melden als het gaat om de Polypodium Leucotomos.

Menu