Chat with us, powered by LiveChat

Spiritualiteit in het dagelijks leven

Spiritualiteit was lange tijd vooral toegewezen aan de ‘zweverige types’. Gelukkig zien steeds meer mensen het belang van het in balans zijn van je lichaam en geest. Wanneer je mediteert of aan yoga doet merk je dat je meer de tijd neemt om rustig na te denken. Je leert technieken die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Ik vind dat het mij een fijner mens maakt, minder gehaast en minder snel gestrest.

Omdat ook de meest spirituele mensen geld willen verdienen, is het hebben van een baan toch wel belangrijk. De dagelijkse beslommeringen zijn er voor iedereen, we ‘moeten’ nu eenmaal een hoop. Om met alle verplichtingen op een kalme manier om te gaan is spiritualiteit heel behulpzaam.

Spiritualiteit is een manier van leven, je verandert je gedachtenpatroon. Met een bewustere mindset kun je gemakkelijker de dagelijkse gang van zaken trotseren. Het kan soms best spannend zijn om spiritualiteit te bespreken met mensen die dichtbij je staan, denken ze er hetzelfde over of hebben ze een vooroordeel? Stel juist vragen en stel jezelf open, bespreek de zaken die normaal gesproken niet zo snel aan bod komen en geef op deze manier verdieping aan jullie relatie.

Verdiep je ook eens zelf in de relaties die je hebt met de mensen om je heen. Krijg je energie van de mensen die je om je heen verzameld hebt? Wie inspireert jou het meest? Waarom inspireert hij of zij jou enorm? Wie van jouw omgeving kost jou juist energie? Besteed de juiste hoeveelheid aandacht aan de juiste mensen en je zult zien dat je ervan opbloeit. Wellicht kun je sommige relaties nog meer verdiepen en de band versterken.

Wees je bewust van wat je hebt in je leven, leg je focus minder op de zaken die je misschien nog niet (helemaal) bereikt hebt. Accepteer jezelf zoals je bent, je bent een mooi mens! Kijk ook naar jouw omgeving op deze liefdevolle manier. Acceptatie is een mooi begin. Het geeft jou ontspanning en dat is een heel fijn gevoel.

Accepteren is niet hetzelfde als over je heen laten lopen. Het is de eerste stap die je kunt zetten want je creëert ruimte. Door die ruimte ontstaat er een keuzemoment in jouw hoofd en hart. Je kunt kiezen hoe je wilt reageren en je hebt vertrouwen in deze beslissing. Het is zo belangrijk dat jij op een ontspannen manier je emoties ervaart, maar ze niet wordt. Je voelt je zo, maar je bént niet zo. Blijf in contact met je gevoel, met de juiste dosis zachtheid.

Menu