Chat with us, powered by LiveChat

Praktische tips voor thuiswerken

Thuiswerken, het kan niet met ieder beroep want hoe kan je als monteur of magazijnmedewerker thuis gaan werken? Dat is haast niet mogelijk. Maar er zijn wel veel beroepen waarbij het wel mogelijk is en tijdens deze onwerkelijke tijden wordt het aangeraden zo veel mogelijk thuis te werken. Natuurlijk met als eerste positieve reden om verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Maar thuiswerken heeft nog veel meer voordelen. Want wat dacht je van die lange files elke dag die steeds minder worden naarmate er meer mensen thuis gaan werken. De uitstoot van stikstof die afneemt en daarbij onze lucht die schoner wordt. Als je het mij vraagt mogen we dit altijd wel doen, zo veel mogelijk thuis werken zodat de natuur ook een handje geholpen kan worden.

Maar thuiswerken heeft zo zijn uitdagingen. Bijvoorbeeld wanneer je kleine kinderen hebt rondrennen die graag aandacht willen. Een huisgenoot die het maar al te gezellig vindt om praatjes met je te komen maken. Geluidsoverlast van je buren waar je niet omheen kunt. Of je apparatuur wat niet goed werkt. Hoe fijn het ook is om je eigen tijd in te kunnen delen en in je eigen omgeving te zijn, het voelt soms toch ook aardig onrustig en chaotisch.

Natuurlijk heb je een goede dosis discipline nodig. Daarnaast geven we je hier een aantal tips om zo efficiënt mogelijk thuis te werken.

Door je op te frissen en aan te kleden zorg je ervoor dat je overgaat van een chillsfeer naar een werksfeer. Ga aan je eettafel zitten of aan een bureau als je die hebt. Maar wat je ook doet, ga niet in bed of op de bank liggen met je laptop. Voor je het weet staat Netflix op!

Maak een realistische planning voor jezelf. Stel realistische doelen en noteer deze zodat je ze weer kan afstrepen wanneer je taak afgerond is. Aan het einde van je werkdag kan je de dag op deze manier voldaan afsluiten omdat al je taken volbracht zijn.

Vergeet je pauzes niet! Wanneer je geen pauzes inlast kan het alleen maar zorgen voor extra afleiding, want voor je het weet sta je ineens de afwas te doen. Plan daarom je pauzes in, bijvoorbeeld 3 op een dag waarin je eventueel wat kleine huishoudelijke taken kunt verrichten. Daarnaast is het ook goed om net zoals op kantoor elk uur even een rondje te lopen.

Zorg ervoor dat je een fijne werkplek creëert voor jezelf. Een fijne stoel waar je lekker op kan zitten, in combinatie met een tafel of bureau welke hoog genoeg is zodat je geen rugklachten krijgt. Zorg dat je laptop is opgeladen en dat je al je documenten en bestanden in handbereik hebt. En hoe heerlijk is het dat je thuis je eigen muziek kan aanzetten, hoofdtelefoon op en knallen maar!

Menu