Chat with us, powered by LiveChat

Verzorg jouw huid in de winter

Het typische winterhuidje

Je houdt ervan of je telt de dagen tot hij voorbij is: de winter. Of je nu danst in de (natte) sneeuw of het liefst bij de kachel kruipt met een kop thee, jouw huid heeft wat extra verzorging nodig in deze koude periode. Je merkt misschien al dat je huid wat droger is gaan aanvoelen, soms misschien wat jeukt of wat vlekken begint te vertonen. Allemaal tekenen dat er wat extra liefde en aandacht nodig is!

De lagere luchtvochtigheid en verminderde talgproductie in de wintermaanden zorgen ervoor dat jouw huid wat minder soepel aanvoelt. Het talg op jouw huid zorgt voor het soepele gevoel, omdat het voor het grootste gedeelte uit vet bestaat. Daardoor kan jouw huid gemakkelijker vocht vasthouden, voordat het verdampt. Wanneer je een vochttekort hebt in je huid, merk je dat aan droge handen, gebarsten lippen en schrale wangen. Een typisch winterhuidje ;-). Zorg dat jouw huid van binnenuit gehydrateerd wordt, drink voldoende water en slik supplementen met hyaluronzuur.  Hyaluronzuur houdt tot 1000x zijn gewicht in vocht vast, precies wat jouw huid nodigt heeft!

Als je last hebt van bijvoorbeeld eczeem of rosacea zul je vaak merken dat dit in de wintermaanden opvlamt. Geen overbodige luxe dus om jouw huid extra in de watten te leggen om vervelende uitdroging te voorkomen. Hoe lekker een warme douche ook is, douche in de wintermaanden vooral niet te lang. Water droogt jouw huid namelijk enorm uit! Als je lekker voor een warm bad kiest, gebruik dan een heerlijke neutrale badolie. Dit laat een verzorgend laagje achter op de huid en biedt jou na het badderen nog wat extra bescherming. Kies onder de douche voor een voedende douchecrème.

Uitgebadderd? Smeer jezelf dan rijkelijk in met een vette bodylotion of bodybutter. Heb je last van extra droge plekjes? Dan zijn daar gelukkig speciale vette zalfjes voor. Je kunt merken dat je handen extra gevoelig worden voor de kou. Smeer ze daarom extra vaak in met een vette handcrème en let op met (te veel) handen wassen. Je lippen geef je wat extra aandacht met een vette en verzorgende lippenbalsem. Het ‘natmaken’ van je lippen met speeksel droogt ze alleen maar verder uit. Hierdoor worden ze nog gevoeliger voor vocht en kou. Smeren dus!

Over smeren gesproken, wist je dat je jouw huid in de wintermaanden ook goed moet beschermen tegen de zon? Gebruik altijd een dagcrème met een hoge SPF wanneer je de deur uit gaat. Zo voorkom je voortijdige huidveroudering en bescherm je jouw huid tegen huidschade. Kleed jezelf lekker warm aan, haal een lekkere kop warme choco en geniet van de gezelligheid met elkaar. Door liefde blijf je toch altijd een stukje warmer, ook in de gure wintermaanden!

Menu