Chat with us, powered by LiveChat

Waarom wandelen zo goed voor je is

Sneakers aan en gaan!
Even een frisse neus halen na de hele dag binnen te hebben gezeten op kantoor. De benen strekken na een lange auto rit. Boodschappen doen bij de supermarkt aan het einde van de straat. Of gewoon lekker naar buiten om te genieten van al die geluiden, zomerse geuren en mensen om je heen.

Een wandeling maken brengt meer voordelen met zich mee dan je wellicht zou denken. We hebben er misschien niet altijd even veel zin in, maar het is toch een goed idee om elke dag even die sneakers aan te trekken en te gaan met die banaan.

10.000 steps a day keeps the docter away?
We kennen het allemaal en niemand van ons wordt er gelukkig van, stress. De een gaat er beter mee om dan de ander, echter kunnen we allemaal tijdens een stressvolle periode wel wat rust in ons koppie gebruiken. De natuur in gaan is hierbij een goede manier om even tot jezelf te komen en je zorgen los te kunnen laten. Onderzoek wijst uit dat 20 tot 30 minuten in de natuur doorbrengen zeer effectief is in het verlagen van stress.

Heb je een baan waar je veel stil zit? Dan heb je wellicht wel eens last van stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Uren achter elkaar stil zitten verhoogt daarnaast het risico op hart- en vaatziekten, overgewicht, een slechte nachtrust en kan ervoor zorgen dat je minder energie hebt gedurende dag. Probeer dan ook elk uur een beetje te bewegen, loop een rondje, ga even naar buiten of doe een dansje. Hoe dan ook, beweeg! Je zult zien, je zult veel meer energie hebben en je stijve spieren en pijnlijke gewrichten zullen een stuk aangenamer voelen.

Probeer je een beetje op gewicht te komen maar laat de gedachte aan gezond eten je alleen maar hunkeren naar snoep, chocola en chips? Probeer dan eens een ommetje te maken op het moment dat die cravings de overhand nemen. Onderzoek wijst uit dat een kleine wandeling van 15 minuten al kan zorgen dat je hunkeringen afnemen zodat je hopelijk niet weer kwijlend voor je voorraad kast zal staan.

Lekker naar buiten gaan en een stuk wandelen kan je helpen je gewenste gewicht te behalen. Je zal vast wel eens gehoord hebben dat 10.000 stappen zetten per dag gezond is en natuurlijk zit hier ook een kern van waarheid in. Echter, ben je gewend om slechts 2.000 stappen op een dag te zetten dan zal je lichaam al veel baat hebben wanneer je dit verhoogd naar bijvoorbeeld 6.000 stappen op een dag. Uit ervaring weten wij dat wandelingen en daarbij meer stappen zetten echt kan helpen om dat gewenste gewicht te behalen. Wij zijn fan!

Tip: Met een stappenteller of sporthorloge is het gemakkelijk bij te houden hoeveel stappen je per dag hebt gezet. Zo kan je jezelf motiveren om je doelen te behalen. Lees bij het uitkiezen van een stappenteller wel goed de beoordelingen van andere klanten, niet elke stappenteller of sporthorloge is helaas even betrouwbaar in de metingen.

Menu