Chat with us, powered by LiveChat

YES! Eindelijk van dat sinaasappelhuidje af!

Cellulitis, putjes, een sinaasappelhuidje. Geef het beestje een naam, maar vrolijk worden we er vaak niet van. Allereerst vinden we dat acceptatie van jouw lijf het belangrijkst is, je bent mooi zoals je bent. Om er achter te komen hoe je er vanaf komt, is het belangrijk te begrijpen wat cellulitis nou precies is.

Eigenlijk is de naam cellulitis niet helemaal juist. Door het laatste stukje -itis, zou het betekenen dat het een ontsteking betreft. Omdat de huid niet ontstoken is, moeten we eigenlijk spreken van cellulite. Het sinaasappelachtige huidje, wat we vaak vinden op onze heupen, billen, bovenbenen en soms op de bovenarmen. Heel veel vrouwen en sommige mannen hebben er last van. Dat het weinig met overgewicht te maken heeft is inmiddels ook al redelijk bekend, want echt de slankste figuurtjes kunnen cellulite ontwikkelen. Hoe ontstaat cellulite dan wel?

Ons onderhuidse vet bestaat uit verschillende laagjes. Wat cellulite doet is deze structuur van lagen verstoren, waardoor de balans helemaal zoek is. Sommige vetcellen worden daardoor wat dikker, er onstaan kleine vochtophopinkjes en de bloedcirculatie wordt wat slechter in dit gebied. Wat precies de trigger is voor cellulite om zijn slag te slaan is niet geheel duidelijk, vermoed wordt wel dat vrouwelijke hormonen aardig roet in het eten gooien. Oestrogeen is zo’n vrouwelijk hormoon, waarvan aannemelijk is dat deze een grote rol speelt bij cellulitis.

Niet alleen hormonen spelen een rol bij eventuele cellulite. Wanneer je weinig actief bent kun je door een verminderde bloedcirculatie ook cellulite ontwikkelen. Let ook op het innemen van ‘schadelijke’ voedingsstoffen als alcohol, cafeïne, geraffineerde suikers. Ook luchtvervuiling kan een slechte invloed hebben op de gladheid van jouw huid. We noemen deze schadelijke pestkoppen ook wel ‘vrije radicalen’. Wil je jezelf ook van binnenuit beschermen tegen deze vrije radicalen is het verstandig om een beauty supplement met antioxidanten te slikken. Onze Skin Army is een echt vechtersbaasje en maakt gehakt met deze nare vrije radicalen.

Mocht je nu alles volgens het boekje doen en toch last hebben van ongewenste putjes, kijk dan even hoe je mama eruitziet. Heeft zij er ook last van? Erfelijkheid is ook een belangrijke factor in het krijgen, of niet krijgen, van cellulitis.

Maar hoe kom je er dan vanaf? In ieder geval niet met liposuctie. De oorzaak van cellulite wordt niet aangepakt en de disbalans in de vetlaagjes blijft bestaan. Vaak maakt liposuctie de situatie alleen maar erger omdat de onderhuidse littekens nog meer schade aanrichten en de huid absoluut niet gladder wordt. Deze littekens gaan nooit meer weg, terwijl cellulite wel weer kan veranderen in een strakke en gladde huid.

Lichaamspakkingen zijn ook niet de oplossing. Ze zijn goed voor je huid en hebben zeker positief effect, maar lichaamspakkingen onttrekken vooral vocht uit je lichaam. Op korte termijn is het zeker een fijn gezicht, want voor een paar uurtjes is jouw huid glad. Het effect verdwijnt alleen binnen enkele uren als sneeuw voor de zon, zodra jouw vochtbalans weer op peil is.

Een massage heeft sowieso een positieve invloed op jouw huid. Door gebruik te maken van een fijne olie of crème wordt de huid intensief gevoed. Door de druk die wordt uitgeoefend creëer je een betere doorbloeding op de gemasseerde plek. Vooral die betere doorbloeding is zo belangrijk. Om dit effect te behouden is veelvuldige herhaling nodig, als je een partner hebt die zo lief is mag je in je handjes klappen van geluk. Daarnaast is het wel heel belangrijk dat jij je eet- en leefpatroon aanpast. Ditzelfde geldt voor endermologie. Beide behandelingen vereisen herhaling en een aanpassing aan jouw levensstijl om echt een verbetering van de situatie te zien.

De oplossing tegen het sinaasappelhuidje vereist dus voornamelijk discipline en zal niet binnen een dag zichtbaar zijn. Er is geen wondermiddel in een crèmetje, maar een oplossing is er dus wel. De juiste balans van voedingsstoffen en voldoende vitamines en mineralen zorgt ervoor dat de balans in jouw lichaam herstelt. Wees matig met het gebruik van alcohol en caffeïne en beweeg! Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie. Wil jij exact weten wat de juiste voedingsstoffen voor jou zijn? Neem dan contact op met de VITAIA diëtisten.

Menu