Chat with us, powered by LiveChat

Yoga of Pilates?

Yoga en pilates zijn populaire trainingen. Zonder dat je je op hoog tempo in het zweet werkt, oefen je jezelf geestelijk en lichamelijk fitter. De twee work-outs lijken erg op elkaar, maar er zijn verschillen. Wat past het best bij jouw levensstijl en trainingswensen?

De overeenkomsten tussen yoga en pilates zijn dat je bij beide work-outs je lichaam en geest getraind wordt. Je verricht lichamelijk werk waar jouw geest bij betrokken wordt. Ademhaling is daarbij heel belangrijk. Je spieren worden getraind op weerstand en uithoudingsvermogen. Beide work-outs kunnen als therapie dienen, bijvoorbeeld bij blessures of aandoeningen. Het zijn langzame oefeningen, met een intense routine en je kunt pilates of yoga in een groep doen of alleen. Hoe dan ook, pilates en yoga zorgen voor een betere lichaamshouding en sterke spieren!

Typisch yoga zijn de statische houdingen die gepaard gaan met een focus op je ademhaling en meditatie. Yoga is een naar binnen gekeerde work-out. Je blijft lang in dezelfde houding, waardoor je tijd hebt voor zelfreflectie en meditatie. Wanneer je fanatiek yoga beoefent zul je merken dat je ook beter voor je lichaam wil zorgen door middel van de juiste voeding. Yoga wordt vaak ingezet bij revalidatie, het ontspant en traint jouw spieren tegelijk. Je merkt een toegenomen flexibiliteit en een verbeterde spierfunctie. Je evenwicht en balans worden beter en je bent beter in staat spanning te ontladen. Yoga is een reis van zelf experimenteren, jezelf blijven uitdagen en steeds meer verdieping opzoeken.

Typisch pilates zijn georganiseerde oefeningen die zich concentreren op het gebruik van de kernspieren. Je traint dieper liggende kleine spiertjes, welke samen zorgen voor een strakker lijf en een mooie houding. Pilates is ideaal wanneer je herstellende bent van blessures en fysieke ongemakken. Het geeft je een sterke core en verbetert jouw stabiliteit. Je merkt ook bij pilates dat je leniger wordt en dat je algehele fysieke fitheid vergroot wordt. Pilates is een gestructureerdere work-out, waarbij yoga wat vrijer is. Je streeft ernaar elke beweging precies en gecontroleerd te maken.

Welke past het best bij jou, of ga je voor allebei?

 

Menu