Chat with us, powered by LiveChat

Zo creëer je perfect krullend haar

Krullen: Als je ze hebt wil je er vaak vanaf, als je ze niet hebt dan droom je er vaak van! Één regendruppel kan een ontploft vogelnestje veroorzaken, verzorging van krullen is nou eenmaal geen peulenschil. Met deze tips hou jij je gekrulde lokken voortaan in opperbeste staat.

Bepaal allereerst wat voor soort krullen je hebt. Van een grove slag tot een piepklein pijpenkrulletje, iedere krul kent zijn eigen behandeling. Het is enorm belangrijk hoe krullend haar geknipt wordt, gelukkig zijn er steeds meer ‘krullenkappers’. Deze kappers zijn gespecialiseerd in het knippen van krullen en knippen jouw haar eigenlijk krul voor kul. Zo valt jouw haar perfect en heb je geen botte lijnen in jouw schitterende haardos.

Wanneer je je haar gewassen hebt, droog jouw haar dan voorzichtig met een (microvezel) handdoek die je om je hoofd wikkelt. Ga dus niet staan wrijven, geef jouw haar de tijd om zelf op te drogen. Wanneer je toch haast hebt, droog je haar dan op z’n kop met een föhn tot het voor ongeveer 80% droog is. Een diffuser kan jou hierbij helpen.

Gebruik altijd producten die speciaal voor krullen zijn gemaakt en gebruik ze op de juiste manier. Vraag bij de kapper wat voor product jouw haar nodig heeft. Goede verzorging kan wonderen doen! Ook wanneer de kapper jouw haar kleurt, geef dan aan dat je extra voeding wil voor jouw haar tijdens het kleuren. Dit voorkomt dat je haar te veel uitdroogt en gaat pluizen.

Nog een pro tip: Gebruik droogshampoo in plaats van je haar te wassen. Wassen maakt jouw haar droger, en lokt jou uit om toch die hitte tools te gebruiken. Gebruik liever op dag 2, 3 of 4 een droogshampoo, zo laat je de natuurlijke oliën op je hoofdhuid hun werk doen. Nog beter is om shampoo helemaal uit jouw routine te schrappen. Veel kappers adviseren om je haar te wassen met een cleansing conditioner. Deze reinigt je haar mild en laat de natuurlijke oliën van jouw haar en hoofdhuid intact.

Borstel jouw haar zo min mogelijk. Gebruik in plaats daarvan jouw vingers om meer volume te creëren. Gebruik stylingproducten op handdoekdroog haar, zo kun je het beter verdelen én neemt jouw haar het beter op. Je krullen drogen op deze manier mooier individueel op.

Heb je nu echt extreem droog haar? Kokosolie is jouw redding! Masseer een beetje pure kokosolie in je haar, wikkel het in een handdoek en laat het een klein uurtje intrekken. Even die serie af kijken, goed uitspoelen en je hebt zijdezachte lokken! Wil je er echt alles aan doen, slaap dan op een satijnen kussensloop. Katoen is ruw en beschadigd de haarschubben sneller. Satijn is niet alleen een geweldige tip voor glad haar, ook je huidje is  minder in de kreukels als je wakker wordt.

Menu