Chat with us, powered by LiveChat

Zo krijg jij de ultieme glow

Je huidt vertelt meer over je dan je misschien in eerste instantie doorhebt. Wanneer je je niet top voelt is dat vaak af te lezen aan de huid. Dof, droog, vlekjes of juist vetter met een pukkeltje hier en daar. Zeker als we wat ouder worden heeft onze huid meer moeite om van de dode huidcellen af te komen, met een doffe en grauwere huid tot gevolg. Gelukkig zijn wij er om je te helpen die stralende huid weer tevoorschijn te toveren.

Wat leren we af
Die glow die wij oh zo graag willen ontstaat als de huid glad en gezond is, en gezorgd is voor een goede doorbloeding. Slechte gewoonten als roken, onbeschermd zonnen en overmatig genieten van alcohol en fastfood zal je af moeten leren als je een gezonde stralende huid wenst. Je eet- en leefgewoontes hebben dus grote invloed op de glow van je huid.

Hoe helpen we ons lichaam
Van vitamine A zuur is bewezen dat het een positief effect heeft op de celvernieuwing. Het voorkomt tevens de opstapeling van dode huidcellen. Win-win situatie! Met de ‘Picture perfect’ supplementen krijg je de benodigde dosis binnen om binnen enkele weken al te genieten van een egalere stralende huid. Niet alleen vitamine A zuur is een skin hero in ons verhaal, ook vitamine C en Niacinamide zorgen voor een sterkere, gezondere en stralende huid!

Wat te smeren
Het is heel verleidelijk een doffe huid te scrubben, maar toch adviseren we dit niet (te vaak) te doen. Deze scrubs kunnen je huid juist beschadigen en zorgen voor een tegenovergesteld effect. Beter is het om te peelen of exfoliëren. De exfoliërende stoffen in fruitzuren of salicylzuur lossen de dode huidcellen op zonder de gezonde huid te beschadigen. Exfoliëren kun je gemakkelijk eens per 1 à 2 weken thuis doen. Wees bij een droge of vochtarme huid extra lief en exfolieer met een zachte katoenen washand met jouw lievelings toner of moisturizer. Om de cel vernieuwing s ’nachts te stimuleren kun je je beauty ritueel aanvullen met de ‘Heroes of the Night’ supplementen. Voor een peeling of microdermabrasie raden we je aan naar een specialist te gaan, zij zien precies wat jouw huid nodig heeft om weer te stralen! 

Wat te eten
Zoals we al aangaven is fastfood dus niet echt bevorderlijk voor een stralend huidje… Maar wat mag dan wél? Om je huid ook van binnenuit te beschermen tegen zonschade en die glow mee te geven zijn carotenoïden een must. Het woord verraadt het misschien al, carotenoïden vind je vooral in worteltjes! Ook in sinaasappels en tomaten zit dit wonderstofje. Resveratrol heeft invloed op het verouderingsproces en vind je vooral in druiven (en rode wijn). Omdat veel rode wijn vanwege de alcohol dan weer niet zo handig is kun je Resveratrol het best als een supplement innemen. ‘Wine, Wine, Wine is een fijn suikervrij alternatief.

Het extra beetje zorg
Voor de beste bescherming tegen invloeden van buitenaf en het behouden van het vochtgehalte van de huid is vette vis een aanrader. Mocht je wat last hebben van ontstekingen zijn deze omega vetzuren een fijne ontstekingsremmer! Met de zomer in aantocht zijn ook de anti-oxidanten geen overbodige luxe. Zij beschermen je huid tegen de schadelijke effecten van de zon en voorkomen zo dat je huid snel verouderd. Anti-oxidanten kun je vinden in broccoli, aardbeien of een heerlijke kop groene thee. Wees lief voor jezelf en je huid en straal! Beauty starts from within.

Menu